Precis nu så börjar det snöa! - och jag fylls av lust att greja lite till julbordet. I dag så blir det lite sill. Ska göra Läckösill och blåbärssill. Blåbärssillen finns inte med bland recepten, så jag delar med mig av det här.
Blåbärssill
1 burk matjessill, skivas i smala bitar (125 g)
2 msk blåbär (spritinlagda)
2 msk crème fraiche
1 msk sillspad
1 msk socker
2 tsk dragonvinäger
Blåbären köpte jag i somras och så har de fått ligga i sprit sen dess. Men det går säkert att få dem att ta smak på ca 1 vecka.
Sedan ska jag nog baka något också. Tror det blir pariservåfflor, skurna pepparkakor med mandel och något mer. Skulle egentligen vilja göra biskvibottnar också , man jag har ingen mandelmassa hemma.
Må gott!
Det blev inte alls som jag trodde. Det blev senapssill och blåbärssill. Degen till pariservåfflorna vilar i kylskåpet över natten och gifflar och sirapspinnar är klara.
SvaraRadera